Nový web spuštěn

Anketa Auto roku 2019 zná pětici finalistů a připravuje se na druhé kolo testovacích jízd. K tomu se právě nyní spouští nový web, který bude informačním centrem pro lajckou veřejnost, volící vlastní Auto roku 2019.

Letošní ročník ankety Auto roku 2019 odstartoval v druhé polovině října prvním kolem testovacích jízd, ve které si odborná porota vyzkoušela všechny z 23 nominovaných automobilových novinek. Hned poté začalo hlasování, ve kterém novináři vybrali pětici finalistů, postupujících do dalšího kola.

Nově vybraná agentura, která má organizaci letošního ročníku ankety Auto roku na starosti, pracovala také na novém webu. Ten je důležitý především pro přidruženou anketu, ve které si široká veřejnost volí nejlepší Auto roku v několika kategoriích. Hlasující mohou vybírat ze všech 23 nominovaných vozů, rozdělených do čtyřech hlavních kategorií, z nichž pak při hlavní tiskové konferenci 8.1. bude vyhlášena nejoblíbenější čtveřice, která získala nejvíce hlasů. Jeden z hlasujících bude vylosován a vyhraje vítězný automobil z novinářské ankety na rok zdarma.

Web ankety Auto roku se stavěl úplně od základů a hlavním cílem bylo mu dát moderní háv, odpovídající současné době. Na novém webu autoroku.info se budou moci všichni návštěvníci podívat do historie ankety Auto roku, prohlédnout si odbornou porotu, zjistit která auta jsou nominována v hlasování veřejnosti a hlavně hlasovat a soutěžit o ceny v hodnotě 150 000 Kč.