SDA a anketa Auto roku v České republice oslavily 30 let

Slavnostní vyhlášení Auta roku 2024 v České republice doplnily i oslavy 30. výročí založení Svazu dovozců automobilů a vzniku ankety Auto toku v České republice.

V Komorním sále Kongresového centra Praha se sešlo hned několik zajímavých osobností, které ve druhé polovině slavnostního vyhlášení ankety Auto roku 2024 v České republice zavzpomínaly na úplné začátky SDA i ankety Auto roku v České republice. U řečnického pultíku se tak postupně vystřídali předseda poroty ankety a bývalý jediný český zástupce v evropském Autu roku Tomáš Hyan, nejdéle sloužící tajemník SDA Pavel Tunkl, bývalý ředitel Sdružení automobilového průmyslu Antonín Šípek nebo aktuální tajemník SDA Josef Pokorný. V samotném závěru slavnostního odpoledne byly do Síně slávy SDA uvedeny dvě významné osobnosti historie SDA a jeho spoluzakladatelé Andrej Barčák a Jindřich Nevrla. Pamětní listiny jim předával nestor české motoristické žurnalistiky Karel Beránek.

Vyhlášeny byly rovněž výsledky ankety PR roku, kterou připravuje Klub motoristických novinářů. Cenu za třetí místo z rukou předsedy KMN Michala Busty a generálního ředitele společnosti Interaction Martina Písaříka převzala Jitka Skaličková, PR manažerka Renault ČR. Druhé místo patří Radce Matthey, PR manažerce společnosti P Automobil Import zastupující automobilku Peugeot. A „pí-árem“ roku byl novináři zvolen Martin Hejral – PR manažer společnosti O Automobil Import, která na českém trhu zastupuje automobilku Opel.